Stockholm, Sverige
070-409 08 82
david.stavegard@analysbloggen.se

Tjänster

En webbplats om Excel och analys av data

Behöver du bli bättre på Excel?

Inspirationsföreläsningar

Vid sidan om att göra torsdagstips om Excel håller jag också inspirationsföreläsningar och undervisar i Excel för företag och på skolor. Innehållet påminner om mina torsdagstips, men med den stora skillnaden att jag skräddarsyr föreläsningarna efter företagens behov.
Det kan handla om att lära ut hur man räknar ut vissa nyckeltal och KPIer, eller hur man visualiserar sina siffror på ett snyggt sätt. Allt efter vad gruppen vill bli bättre på.

En uppskattad del är att vi går igenom Excelarken tillsammans och fyller i de exempel jag tagit fram, och att alla deltagare får en kopia av arken efter utbildningen. De färdiga Excelarken blir då bra exempel att luta sig emot när kursdeltagarna sedan ska omsätta det som vi gått igenom under föreläsningen i verkligheten.
Upplägg och fokus varierar (men entusiasmen är den samma!), och jag utgår naturligtvis efter vad uppdragsgivaren vill att jag ska prioritera. Oftast handlar det om 1-2 timmar. Kontakta mig genom att fylla formuläret längst ner på sidan för att starta en dialog om hur jag kan hjälpa er att bli bättre på Excel!

Business Intelligence-konsulten David

I 14 år har jag arbetat med BI

Mitt åtta-till-fem-jobb är som BI-konsult i Stockholm. Jag fokuserar på Microsofts BI-suit av verktyg, och är mycket bekväm med att arbeta med verktyg som SQL Server, Power BI, T-SQL, SSIS, SSAS och SSRS.

Roller

De senaste 14 åren har jag haft många olika roller i BI-projekt, så som utvecklare, arkitekt, systemförvaltare, business analyst och teamlead. Jag har varit chef i två olika omgångar.

Vill du veta mer?

Om du är i behov av en riktigt kompetent BI-konsult eller bara veta lite mer, dra dig inte för att kontakta mig. Jag har gott om fina referenser, och mitt CV är uppdaterat.

Kontakta mig

Har du frågor om inspirationsföreläsningar? VIll du bidra med en idé till ett torsdagstips? Är du intresserad av att lära dig hur man bygger ett modernt framåtlutat datalager? Eller – vill du bara ta en kopp kaffe? Kontakta mig!